Скільки потрібно вживати омега-3, щоб мати гарне здоров'я

Інші новини 20 Квітня, 12:54
Омега-3 жирні кислоти включають у себе ейкозапентаєнову (ЕПК), докозагексаєнову (ДГК) та альфа-ліноленову (АЛА).

Найкращими природними джерелами є горіхи, лляна олія та жирна риба. Вони важливі для здоров'я мозку та серця, а також допомагають знизити запалення та запобігти розвитку хронічних захворювань. На жаль, за світовою статистикою, близько 80% населення не отримують достатньої кількості омега-3 жирних кислот.

У зв'язку з цим, експерти рекомендують споживати не менше 500 мг ЕПК+ДГК на день для підтримки здоров'я. Вагітним та годуючим грудьми жінкам слід отримувати не менше 700 мг ЕПК+ДГК щоденно, щоб забезпечити нормальний розвиток дитини та підтримати здоров'я матері.

Протидія депресії

Депресія стоїть на першому місці серед психічних розладів у людства. До її симптомів можна віднести: пригніченість, в’ялість, загальну втрату інтересу до життя або постійну тривогу. Риб’ячий жир Меллер допоможе запобігти появі цього захворювання.

Були проведені різні експерименти і вони дали результат, що якщо на регулярній основі приймати Омега-3 жирні кислоти, то ви будете менш схильні до того, щоб піддатися депресії. Але якщо ви вже страждаєте на депресію, то омега-3 може краще з нею впоратися. Найефективнішою є ейкозапентаєнова кислота (ЕПК).

Користь для очей

ДГК є основним компонентом сітківки очей. Якщо буде її недостаток, то можуть виникнути проблеми з зором. Регулярний прийом омега-3 зменшує ризик дегенерації жовтої плями, яка є однією з головних причин незворотних пошкоджень очей та сліпоти, пов'язаних з віком.

Вплив на дитячий мозок

Омега-3 жирні кислоти відіграють важливу роль у формуванні мозку дитини. Якщо дитина буде отримувати достатньо омега-3 в період виношування, то вона матиме покращений когнітивний розвиток, налагодяться комунікативні та соціальні навички, та зменшиться ризик затримки розвитку.

Зменшує ризик серцевих захворювань

Експерименти показують, що в населених пунктах, де люди харчуються найчастіше рибою, частота інфарктів та інсультів зведена до мінімуму. Доведено, що це пов'язано з споживанням омега-3.

Омега-3 зменшує прояви метаболічного синдрому

Дослідження показали, що Омега-3 жирні кислоти можуть допомогти людям, які страждають метаболічним синдромом, нормалізувати рівень цукру в крові, знизити кров'яний тиск, а також зменшити запалення та інші фактори, пов'язані з виникненням серцево-судинних захворювань.

Омега-3 та шизофренія

Люди, у яких проблеми з психікою, часто мають дефіцит омега-3 жирних кислот, а їх застосування зменшує прояв агресії і можуть бути корисними тим, хто страждає від шизофренії та біполярного розладу.

Астма та омега-3

Декілька досліджень виявили зв'язок між споживанням Омега-3 жирних кислот і зниженням ризику астми у дітей.

Омега покращують стан кісток

Омега-3 жирні кислоти зміцнюють кістки та додають їм кальцію. Теоретично вони можуть допомогти в лікуванні артриту.

Омега-3 і шкіра

Докозагексаєнова (ДГК) є важливим структурним компонентом шкіри, відповідальним за здоров'я клітинних мембран, які складають більшу частину шкіри. Крім того, ейкозапентаєнова (ЕПК) сприяє зволоженню шкіри.

Омега-3 жирні кислоти є життєвоважливими для здоров'я. Найкращий спосіб отримання їх — через харчування, наприклад, споживаючи жирну рибу двічі на тиждень. Однак, якщо такої можливості немає, дієтичні добавки — доступний і ефективний спосіб отримання достатньої кількості Омега-3 жирних кислот. Це особливо важливо для людей з дефіцитом Омега-3, оскільки додаткове вживання може покращити стан здоров'я і навіть продовжити тривалість життя.