Екс-арбітр ФІФА: «У ситуації з вилученням Шовковського діяла норма подвійного покарання»

Динамо Київ 15 Липня, 15:30 2600
Екс-арбітр ФІФА: «У ситуації з вилученням Шовковського діяла норма подвійного покарання»
Олег Орєхов пояснив жовті картки киян і поділився думкою про видалення Шовковського.

«В цілому арбітр із суддівством впорався. Так, було багато жовтих карток, але в деяких епізодах він їх навіть не дав. Наприклад, коли Мораєс наступив на Степаненка. У другому таймі «Динамо» втомилися, футболісти вже не скрізь встигали і за чотири хвилини отримали три попередження і все по справі. Порушення «Шахтаря» були більш м'які», - цитують Орєхова «Вести».

«Шкода, що в такому матчі видалили Шовковського. Але суддя вчинив за правилами, як би не боляче було вболівальникам. Так, Тейшейра міг би уникнути зіткнення, але він зробив інакше і звинувачувати його теж не варто. Пенальті, звичайно був. Що ж стосується вилучення, то тут діяла норма подвійного покарання. Ця тема мусується вже не один рік і на нарадах елітних тренерів піднімається питання, що якщо порушення не грубе, а чисто технічне, як було з Шовковським, то давати лише жовту картку. Навіть для арбітра морально легше залишити футболіста в грі, тим більше, якщо він був найкращим у складі своєї команди, як Олександр».