- Харчування спортсменів повинно бути дієтичним. Не рекомендується вживати копчені і смажені продукти, фастфуд, зокрема, картоплю фрі. Також не бажано їсти різні соління, гострі страви, майонез, кетчуп, які, потрапляючи в організм, дратують внутрішні органи і не приносять користі. А від чіпсів краще зовсім відмовитися, — розповів колишній завідувач рестораном НТБ «Динамо» Петро Зварич в коментарі kp.ua.
Звісно, бувають випадки, коли гравцям необхідно скинути зайві кілограми. Петро Прокопович ділиться секретами футбольного схуднення:
- Щоб схуднути, потрібно обмежити надходження в організм продуктів з високою калорійністю і збільшити витрату енергії. Тут не обійтися без сили волі. Якщо спортсмен хоче потрапити до складу і добре грати, він «сідає» на овочі, рибу, бульйон, тобто виключає зі свого меню вуглеводи і жири.
Особливий раціон у гравців в день матчу - прийом їжі зводиться до мінімуму: організм гравців повинен отримати в доступній для перетравлення формі лише вуглеводи і білки, зокрема, білок риби, птиці (курки або індички) або протеїн кролика. Вони засвоюються найшвидше. Плюс такі вуглеводи, як спагеті або рис різотто. З цього складається обід футболістів перед грою. На сніданок вони їдять молочні продукти, яйця, мюслі, молочні каші, сухофрукти, сири, джем і мед.
Природно, в тренувальні дні меню футболістів більш різноманітне.
- Наші футболісти побували в багатьох країнах і вишуканих ресторанах, їм є з чим порівнювати. Але ми намагаємося догодити кожному. Слова «немає» у нас немає, - каже кухар. - Фірмове блюдо на базі - окрошка, такої окрошки, як у нас, футболісти справді не можуть більше ніде спробувати. Навіть ті гравці, які давно покинули нашу команду, зізнаються, що кращого за нашу м'ясну окрошку влітку немає нічого в світі, в жодному ресторані її так смачно не готують.
До речі, легіонери харчуються нарівні з усіма - дуже люблять наш борщ. Крім того, на столах у футболістів завжди велика різноманітність натуральних овочевих салатів.
Переходь за посиланням та донать нашим захисникам!