Суддівська дурість року: англійський арбітр вразив своїм вчинком

Світовий футбол 6 Квітня, 20:34 1696
Суддівська дурість року: англійський арбітр вразив своїм вчинком
Дивним рішенням, яке тепер може перекреслити його кар'єру, відзначився англійський арбітр Кейт Страуд в матчі 40-го туру Чемпіоншипа між «Ньюкаслом» та «Бертоном».

В середині першого тайму за рахунку 0:0 суддя призначив пенальті у ворота «Бертона». 11-метровий був реалізований, проте в момент удару один з гравців «Ньюкасла» завчасно вбіг до штрафного.

За правилами в таких ситуаціях команда повинна перебити пенальті, проте Страуд призначив вільний удар на користь «Бертона», викликавши подив у гравців на полі і у всіх, хто дивився цей матч.

Після цього дивного рішення головний арбітр вислуховував все, що про нього думають гравці і вболівальники «Ньюкасла», а резервному судді дісталася лайка головного тренера господарів Рафаеля Бенітеса.

Після матчу англійська футбольна ліга випустила заяву, де визнала, що Страуд помилився, і він повинен був дати «Ньюкаслу» перебити пенальті. «Кейт і його бригада зі зрозумілих причин засмучені через втрату концентрації під час матчу і вибачаються за помилку», - говорилося в повідомленні ліги. Що далі робитимуть з арбітрами, не уточнюється.