Комітет арбітрів ФФУ: «Рішення не зараховувати гол «Динамо» було правильним»

Динамо Київ 20 Серпня, 14:59 2235
Комітет арбітрів ФФУ: «Рішення не зараховувати гол «Динамо» було правильним»
Комітет арбітрів ФФУ коментує суддівські рішення на матчах чергового туру Чемпіонату УПЛ.

5-ий тур, 17.08.2018, матч “Арсенал” - “Чорноморець”

26 хв. № 3 «Арсеналу» забиває гол у ворота суперника. Відео, яке є в наявності, не дає впевненості у правильності взяття воріт. Футболіст № 3 намагається завдати удару по м’ячу головою, але неясно чи допоміг він собі верхньою частиною руки. Кут зйомки з-за воріт або згори могли б допомогти прояснити динаміку подій. Цей випадок передбачений протоколам ВАА для перегляду з метою встановлення правильності взяття воріт.

66 хв. № 15 «Чорноморця», вистрибуючи у боротьбі за м’яч із суперником, ненавмисно входить у контакт із м’ячем. Відскок м’яча є випадковим і дії є повністю ненавмисними. Правильним є продовжить гру, а не призначати ШУ.

90+2 хв. № 9 «Арсеналу» було правильно винесена ЧК через отримання 2-ої ЖК. На 90 хв. № 9 «Арсеналу» грає прямо в ноги суперника. № 28 «Чорноморця» скоює порушення особливої тяжкості. На 90+1 хв той самий гравець скоює звичайне ігрове порушення, штовхаючи суперника ззаду. Арбітр призначає ШУ, але № 9 «Арсеналу» не погоджується з рішенням арбітра у демонстративній манері – протестує, нервово вибиває далеко м’яч. Рішення щодо ЧК є правильним.

5-ий тур, 18.08.2018, матч “Львів” - “Шахтар”

29 хв. № 31 «Шахтаря» робить навіс до центру штрафної площі і м’яч потрапляє у передпліччя № 3 «Львову». Рука перебуває у природньому положенні, розташована попереду вздовж тулуба і не створює жодної перешкоди для м’яча. Гравець не вчиняє жодних навмисних дій і не скоює порушення у вигляді ГР. Правильним є продовжити гру і не втручатись.

67 хв. № 50 «Шахтаря» робить передачу до центру штрафної площі в той час, як № 91 «Львову» стелиться у підкаті на газоні. М’яч влучає у руку, що знаходиться близько до тулубу гравця. Такі критерії, як положення тіла та руки, інтенсивність удару та незначна відстань, не дають підстав вважати дії № 91 «Львову» навмисними, і тому арбітр правильно продовжив гру. Як би цю ситуацію було переглянуто із допомогою системи ВАА, то не було б призначено жодного 11У.

5-ий тур, 18.08.2018, матч “Динамо” - “Олександрія”

14 хв. Рішення не зараховувати гол «Динамо» було правильним тому, що № 94 «Динамо» для того, щоб завдати удару головою, в очевидний спосіб допомагає собі – спирається руками на плечі безпосереднього суперника, захисника «Олександрії». Гол було забито не за Правилами і рішення призначити ШУ на користь захисту є правильним.

48 хв. Рішення не втручатись є правильним тому, що № 17 «Олександрії» не скоює жодного порушення проти № 15 «Динамо». Останній тільки-но увійшовши до штрафної площі відчуває пресинг № 17 «Олександрії» і одразу падає на газон. Арбітр правильно продовжив гру. Можна було б порозмірковувати над можливою симуляцією порушення з боку № 15 «Динамо».

5-ий тур, 19.08.2018, матч “Десна” - “Карпати”

42 хв. «Десною» гол було забито повністю за Правилами. Воротар «Карпат» помиляється із виходом у повітрі і стикається власним тілом із своїм же партнером по команді, № 54 «Карпат», при цьому він не зазнає жодних протиправних дій з боку суперника, і тим самим він дозволяє № 45 «Десни» забити гол. Те, що відбувається на взаємному плані між № 44 «Карпат» та № 17 «Десни», не впливає на правильність взяття воріт тому, що дії та позиція двох гравців, не дозволяє їм взяти участь у взятті воріт. Відео показує як № 44 «Карпат» своєю лівою рукою затримує за футболку № 17 «Десни», який, у свою чергу, вистрибує на плечі. Застосування системи ВАА дозволило б підтвердити правильність взяття воріт.

5-ий тур, 19.08.2018, матч “Ворскла” - “Маріуполь”

55 хв. Було продемонстровано гарну взаємодію між арбітром та АА № 1 у визначенні ГР, що не потребувала покарання через відсутність критеріїв щодо навмисності. Рука № 25 «Маріуполя» є складеною на тілі в моменті, коли в її передпліччя, після потужного удару № 30 «Ворскли», потрапляє м’яч. Рішення призначити кутовий удар є правильним.

87 хв. Арбітр правильно призначив кутовий удар. № 6 «Ворскли» чисто та очевидно грає в м’яч і не скоює жодного порушення проти № 8 «Маріуполя». Тому, рішення арбітра продовжити гру є правильним, точним та послідовним.

Примітки:

11У – 11-метровий удар

АА – Асистент Арбітра

ВУ – Вільний Удар

ГР – Гра Рукою

ЖК – Жовта Картка

ЗОГМ – Зрив Очевидної Гольової Можливості

ПА - Перспективна Атака

СІП – Серйозне Ігрове Порушення

ЧК – Червона Картка

ШУ – Штрафний Удар