Юрій Вернидуб як п'ятий арбітр. Розбір моменту зі скасованим голом Лаштувки

Футбол України 11 Квітня, 13:26 640
Юрій Вернидуб як п'ятий арбітр. Розбір моменту зі скасованим голом Лаштувки
Мирослав Ступар проаналізував епізод із незарахованим голом Яна Лаштувки.

Епізод з вчорашнього матчу «Зоря» – «Дніпро», в якому Ян Лаштувка вільним ударом від власних воріт відправив м'яча до сітки воріт Олексія Шевченка, і який спричинив суперечку на полі, для UA-Футболу прокоментував експерт, екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар.


- Арбітри на рівному місці зробили собі проблему, яку без допомоги Юрія Вернидуба, мабуть, не змогли б вирішити вірно. Бурхлива реакція тренера «Зорі» на рішення Жабченка зарахувати взяття воріт після виконання вільного удару Яном Лаштувкою дала свій ефект. Воротар «Дніпра» з вільного удару пробив так, що м'яч, нікого не зачепивши, опустився в сітку воріт «Зорі». Жабченко зафіксував гол всупереч правилам. Адже правила чітко трактують подібні епізоди: в таких моментах взяття воріт фіксувати не можна.

Добре, що Жабченко, хай навіть з допомогою помічників та тренера «Зорі», все ж розібрався у моменті. Але мене дивує першочергове рішення Анатолія, його метушня. Невже Жабченко не знав, що з вільного удару гол не фіксується? Варто зауважити, що вільний удар був призначений після того, як Олег Плужник зафіксував положення «поза грою» у одного з гравців «Зорі».

З ударом Лаштувки розібрались, але ніхто чомусь не говорить про те, що офсайд був зафіксований помилково. Плужник в тій ситуації просигналізував про положення «поза грою», якого у Артема Гордієнка насправді не було.

Тож, підсумовуючи, скажу, що в даній ситуації бригада арбітрів повинна дякувати Юрієві Вернидубу, реакція якого змусила Жабченка переглянути своє рішення. Адже команди вже були готові стартувати зі своїх половин поля, а м'яч знаходився на позначці в центральному колі, - зауважив Мирослав Ступар.