«Геліос»: Чи для всіх правила однакові, або голкіперу «Динамо-2» все можна? ВІДЕО

Динамо Київ 14 Травня, 16:42 1782
«Геліос»: Чи для всіх правила однакові, або голкіперу «Динамо-2» все можна? ВІДЕО
У матчі 26-го туру першої ліги «Геліос» - «Динамо-2», арбітр поєдинку Дмитро Жуков допустив дві грубі помилки.

На 74-й і 84-й хвилинах матчу, за рахунку 0:1 на користь гостей, воротар киян Бущан спочатку ловив м'яч у руки, потім опускав його на газон, торкався ногами, а потім знову брав м'яч у руки.

Правила говорять:

Право виконання вільного удару надається протилежній команді, якщо воротар, перебуваючи в межах карного майданчика, робить кожне з наступних чотирьох порушень:

- Контролює м'яч руками більше шести секунд, перш ніж випустити його з рук;

- Знову торкається м'яча руками після того, як випустить його, і до того, як м'яч торкнеться будь-якого іншого гравця;

- Торкнеться м'яча руками після того, як партнер по команді навмисно віддасть йому пас ногою;

- Торкнеться м'яча руками, отримавши його безпосередньо після вкидання, виконаного партнером по команді.

Як видно з наданого прес-службою «Геліоса» відеоогляду, голкіпер динамівців Бущан двічі порушив другий пункт правил, але арбітр Дмитро Жуков з Донецька, обидва рази проігнорував порушення.